Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

BINE DE ȘTIUT – La ce temperatură să ții aerul condiționat pe caniculă

Publicat cu

pe

În perioadele caniculare, este important să setezi aerul condiționat la o temperatură care să ofere confort, dar și să îți protejeze sănătatea.

Experții în domeniu ne recomandă să menținem o diferență de 5-10°C între temperatura exterioară și cea din interiorul încăperii. Astfel, dacă termometrul de afară indică 35°C, aerul condiționat ar trebui setat între 25-30°C. Această abordare asigură o tranziție lină între mediul exterior și cel interior, evitând șocul termic care poate afecta organismul.

Potrivit Pro TV, este important de reținut că temperatura aerului condiționat nu ar trebui să scadă sub 22°C, chiar și în cele mai fierbinți zile. Temperaturile prea scăzute pot duce la disconfort, răceli, dureri musculare și uscarea mucoaselor. De asemenea, este recomandat să evităm expunerea directă la fluxul de aer rece, pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate.

Pe lângă setarea corectă a temperaturii, este esențial să ne adaptăm treptat la schimbările de temperatură. Atunci când intrăm într-o încăpere răcoroasă direct de afară, este indicat să reducem treptat temperatura aerului condiționat cu câteva grade la fiecare 15-20 de minute, pentru a permite organismului să se aclimatizeze, conform eu.democratandchronicle.com.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate