Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

BOX – Boxul riscă să nu figureze în programul Jocurilor Olimpice din 2028, avertizează CIO

Publicat cu

pe

Kit McConnell, directorul pentru sporturi al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a declarat marți că boxul nu va fi inclus în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 2028 în lipsa unei „noi” federații cu care să colaboreze.

Acesta a afirmat că actuala Asociație Internațională de Box (IBA), suspendată de CIO din cauza multiplelor nereguli, nu va fi implicată în niciun fel în cazul includerii boxului în programul pentru Los Angeles 2028. Aceste declarații au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute după reuniunea Comitetului Executiv al CIO de la Lausanne, Elveția.

McConnell a avertizat că la Paris, în această vară, va fi pentru a doua oară când turneul olimpic de box și calificările anterioare vor fi sub incidența CIO și nu a federației internaționale, din cauza incapacității acesteia de a rezolva problemele legate de guvernare, finanțare și manipulare a arbitrajului. Totodată, el a subliniat că nu va exista o a treia oară în care să se ajungă într-o astfel de situație.

„Dacă nu vom avea un nou organism pentru box, care să colaboreze cu CIO, nu vom putea include boxul în programul de la Los Angeles”, a subliniat McConnell.

Este de menționat că IBA este condusă de Umar Kremlev din Rusia, care a făcut comentarii controversate referitoare la oficialii olimpici, numindu-i „prostituatele sportului”, conform agenției EFE.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate