Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

BROWSER – Versiunile cu numărul 100 de Firefox și Chrome ar putea crea probleme pentru site-urile web

Publicat cu

pe

Trecerea la un indicator compus din trei cifre, în loc de două, în cazul browser-elor web, ar putea crea probleme de funcționare pentru unele site-uri web. Atât Firefox, cât și Chrome, de departe cel mai folosit browser web, se apropie de versiunile cu numărul 100.

Această versiune va fi problematică pentru site-urile care nu știu să interpreteze un indicator User-Agent compus din trei cifre. User-Agent este un element prin care browser-ele se identifică, pentru ca site-urile web să știe pentru ce browser (și ce versiune a acestuia) se face încărcarea. Până acum, acest indicator a fost mereu compus din două cifre.

Ritmul rapid de lansare al update-urilor impus de Chrome și adoptat, mai apoi, de Firefox și alte browsere, a făcut ca numărul versiunilor să crească rapid și să se poată atinge și versiunea cu numărul 100. Mozilla, care produce Firefox, a realizat un studiu pe acest subiect și spune că există inclusiv site-uri foarte mari care vor avea probleme din această cauză.

Printre acestea se numără HBO Go, Bethesda și Yahoo. Pe 8 martie, HBO Max va fi lansat în România și, poate, site-ului noului serviciu este mai bine pregătit decât HBO Go (care nu va mai fi necesar după 8 martie) să facă față acestei probleme, precizează profit.ro.

Chrome va lansa versiunea 100 pe 29 martie, în vreme ce versiunea 100 de Firefox va fi disponibilă după 3 mai. Atât Google, cât și Mozilla, vor îngheța la 99 numărul versiunii în cazul site-urilor care ar putea avea probleme din cauza versiunii din trei cifre.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate