Connect with us

IMPORTANT

CA ÎN BAIA MARE – Un primar arestat a câștigat alegerile din spatele gratiilor

Publicat cu

pe

În 2016, Cătălin Cherecheș, încarcerat acum după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, câștiga un nou mandat la Primăria Baia Mare, cu peste 70% (!) din voturi, deși se afla… în arest.

O situație asemănătoare s-a înregistrat în România, în comuna Tarcău, din Neamț, la alegerile locale care au avut loc duminică, 9 iunie. Aici, primarul în funcție, a câștigat încă un mandat chiar dacă este după gratii.

„Manole Fîrțală a fost arestat preventiv, în luna mai, acuzat că a luat mită de la un om de afaceri local. Chiar și așa, a candidat și a obținut cu 25 de voturi mai mult decât principalul său contracandidat.

Pe 22 mai, primarul din Tarcău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acuzele procurorilor anticorupție spun că el ar fi luat mită de mai multe ori, de la un om de afaceri din zonă. Asta n-a contat decisiv pentru localnici, la urne.

Deoarece este după gratii, oficial va fi suspendat din funcție, iar viceprimarul va conduce comunitatea. În cazul în care va fi condamnat definitiv pentru corupție, atunci va pierde funcția de primar, conform codului administrativ, iar prefectura va organiza noi alegeri în Tarcău”, scrie stirileprotv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate