Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CĂLĂTORIE – CFR Călători va pune autobuze de înlocuire pe Cluj-Oradea la jumătate de an după ce s-a închis linia

Publicat cu

pe

În cel mai optimist scenariu, abia la jumătate de an după închiderea liniei, CFR Călători va introduce autobuze de înlocuire pentru ruta Cluj-Oradea.

Anunțul de licitație pentru servicii de transport regulat special de călători cu autobuze/autocare de înlocuire a trenurilor de călători a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice marți după-amiază. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord-cadru, ce urmează să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani, se situează între 28.105.000 și 36.135.000 de lei.

În contextul lucrărilor de reparații și modernizare planificate pentru perioada 2024-2027 pe linia CF Cluj Napoca – Oradea, care a determinat închiderea acestei rute pentru transportul feroviar de călători, s-a introdus posibilitatea efectuării de transport de călători cu autocare/autobuze, conform OUG 131/2023 care a modificat prevederile OUG 12/1998. Această modificare presupune necesitatea aprobării prin Act Adițional la contractul de servicii publice, aprobat prin H.G. nr.1453/2022, conform articolului 5 alineatul (175) din O.U.G. NR.12/1998. Transportul de călători va fi asigurat cu autocare pe relațiile Cluj Napoca – Oradea și retur, Cluj Napoca – Huedin și retur, Aghireş – Huedin și retur, Bratca – Huedin și retur, Bratca – Aleşd și retur, Oradea – Bratca și retur, Aghireş – Aleşd și retur, luând în considerare și programul trenurilor.

Serviciul de transport călători va fi operat cu zece autocare/autobuze principale și patru autocare/autobuze de rezervă, cu o capacitate minimă de 50 de locuri fiecare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate