Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

CAMPUS ȘI MICROBUZE – Ministrul Educației, Ligia Deca, în județul Maramureș pentru a semna două contracte importante

Publicat cu

pe

Ministrul Educației, Ligia Deca, a participat azi, 6 septembrie, la semnarea contractelor de finanțare pentru două proiecte importante pentru județul Maramureș.

Este vorba despre “Realizare Campus profesional integrat în Regiunea de Nord-Vest” și achiziția a 31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor maramureșeni.

”Mă bucur tare mult să mă aflu alături de dumneavostră în județul Maramureș. Acest program național din PNRR care adună mediul privat, școala, autoritatea publică locală și universitățile împreună pentru a crea excelență în învățământul profesional dual. Este vorba ca școala să lucreze mult mai aproape de comunități și de mediul economic, pentru ca absolvenții să se integreze natural, lin, fără niciun fel de probleme în piața muncii”, a spus Ligia Deca.

”În luna septembrie vom da drumul la liciatația de proiectare și execuție, iar în 2025, luna septembrie, vor intra primii elevi aici, în băncile școlii. Tot aici, în Baia Sprie, va fi un centru economic important pentru județul Maramureș, prin parcul industrial, care va fi în continuarea campusului și care va avea 11 loturi pentru potențialii investitori.

Campusul este o investiție de 25 milioane, din care 20 milioane euro din fonduri nerambursabile, cinci milioane de euro bugetul local al județului Maramureș. Vor exista peste 300 locuri de cazare, în șase cămine, la nivel de pensiune. Va exista o sală de sport, va exista un bazin de înot didactic și terenuri de sport”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate