Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BINE DE ȘTIUT – Care este diferența între șampanie și vin spumant

Publicat cu

pe

Un vin spumant poate fi confundat de necunoscători foarte ușor cu șampania. Ambele au o efervescență răcoritoare, bule, dar există câteva motive principale pentru care cele două etichete prezintă nume diferite.
Vinurile spumante (spre deosebire de vinurile obișnuite) sunt saturate cu molecule de dioxid de carbon gazos, ceea ce le face gazoase sau acidulate.

Sunt făcute în toată lumea folosind o varietate de struguri și metode de producție. Unele tipuri binecunoscute includ Prosecco din Italia, Cava din Spania și vinurile spumante din California. Și, desigur, șampania.

Care e diferența dintre vin spumant și șampanie?

Champagne este o regiune de vinificație din nordul Franței. Toate vinurile spumante produse în Champagne sunt guvernate de reglementări stricte. Sunt permise doar anumite soiuri de struguri și suferă anumite procese de producție.

Șampania este un tip de vin spumant atât de istoric și renumit, încât mulți oameni numesc orice vin cu bule „șampanie”, chiar dacă aceasta este o denumire greșită. Din punct de vedere istoric, această denumire greșită a fost adoptată în SUA în urmă cu zeci de ani. În ciuda protestelor autorităților comerciale franceze, mulți producători interni de vin spumant au făcut publicitate folosind termenul „șampanie” sau „șampanie americană”. Majoritatea s-au oprit acum, însă unii continuă să comercializeze vinurile sub această denumire.

citește tot articolul pe shtiu.ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo