Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

CASA VERDE – Ministrul Mediului ia în considerare posibilitatea ca dosarele să fie analizate electronic, pe loc, pentru a primi răspunsul imediat

Publicat cu

pe

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru Economedia că analizează posibilitatea ca, atunci când platforma informatică pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată, dosarele din cadrul programului să fie analizate pe loc, digital. Astfel, cei înscriși nu vor mai fi nevoiți să stea aproape un an, așa cum s-a întâmplat în ediția trecută, pentru analizarea dosarelor.

Acesta spune că este prima încercare de digitalizare de aproape 100% a procesului de evaluare și s-ar putea realiza doar în cazul programelor unde se solicită foarte puține documente, dând de înțeles că, dacă această funcție s-ar realiza, ar putea fi extinsă la mai multe programe.

„Nu sunt toate (n.r- programele) posibile pentru că acolo unde vorbim de facturi, unde vorbim de foarte multe documente, lucrurile se pot complica. Este mai greu să faci o digitalizare completă. Dacă în următoarele 2-3 săptămâni reușim să facem acest lucru, sigur facem un pas înainte”, precizează Tanczos Barna.

Ministrul nu a dorit să zică când va fi gata platforma informatică, însă a spus că are înainte nevoie de o analiză pentru a vedea dacă se poate reduce numărul de documente și dacă acest lucru este realizabil pe platforma informatică. În următoarele 2-3 săptămâni Ministerul Mediului va anunța dacă va reuși ca analiza dosarelor să fie una 100% digitală, pe loc, precizează economedia.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate