Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CAZARE, DONAȚII – Mobilizare generală în Maramureș pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Publicat cu

pe

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan anunță că în ultimele două zile au fost puse la dispoziție aproximativ 5000 de locuri de cazare pentru familiile ucrainene, în peste 40 de unități de cazare din întreg județul – hoteluri, săli de sport, cămine culturale, pensiuni, fundații umanitare, Camera de Comerț a Maramureșului și multe apartamente și case private, toate puse la dispoziție de oameni cu suflet mare, care vor să sprijine ucrainenii în aceste momente dificile.

„În prezent, avem două puncte de colectare a donațiilor în Baia Mare, care vor fi trimise refugiaților, dar și soldaților răniți din zonele de conflict:
Astăzi și mâine, 26-27 februarie, se pot face donații pe strada Culturii, nr. 9 Baia Mare (fostul sediu Asirom), în intervalul orar 11:00-18:00.
Se vor putea aduce: haine, pături, produse de igienă, materiale sanitare, medicamente, perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, ibuprofen, nurofen), antibiotice (ampicilină), garouri, pansamente, tifon.
Din 28 februarie, punctul de colectare se va muta la Casa Armatei, strada Hortensiei, nr. 1 Baia Mare.
Punctul de colectare pentru alimente este la sediul Sucursalei Baia Mare a Serviciului de Ajutor Maltez România, de pe strada Progresului nr. 17B, unde se poate dona zilnic între orele 11:00-18:00.
Se pot aduce doar alimente neperisabile.
Peste 20 de ONG-uri ni s-au alăturat în acest parteneriat, astfel că avem sprijinul lor pentru asigurarea hranei, voluntari în punctele de colectare a donațiilor, logistica acestora, precum și ajutor pentru identificarea a cât mai multe spații de cazare pentru refugiați.
Totodată, avem sprijin și din partea reprezentanților din mediul de afaceri, care vor oferi mese calde, gratuit, și ne vor ajuta cu transportul donațiilor către refugiați”, precizează Ionel Bogdan.

Actualitate

YHP Logo