Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Ce poți păți când îți repari mașina la „vecinul”. Avertismentul RAR

Publicat cu

pe

Toți avem o cunoștință, prieten sau vecin care se pricepe la mașini. Și apelăm la ei de multe ori, că, na, ieșim mai ieftin. Siguranța nu mai este atunci o prioritate, ci doar să fie bani mai puțini pe reparație. Că România trăiește vremuri scumpe din toate punctele de vedere. Registrul Auto Român vine cu doar câteva dintre motivele pentru care credem că ideea de a vă repara mașinile în ateliere improvizate nu este cea mai bună decizie.

„Pentru a obține autorizația tehnică, un service auto trebuie să îndeplinească criteriile minime de dotare, documentație tehnică și tehnologii corespunzătoare, să aibă angajat personal calificat corespunzător lucrărilor pe care le execută. Toate acestea, precum și alte condiții privind organizarea și funcționarea atelierului, sunt evaluate anterior autorizării tehnice, printr-un audit de autorizare și supraveghere. Consecințele efectuării activităților de reparații de către persoane fizice neautorizate, de cele mai multe ori fără calificare corespunzătoare sau care nu dețin condiții adecvate de dotare tehnică, pot fi catastrofale atât pentru bugetul dumneavoastră, cât și pentru propria siguranța sau a celor din jur.

Sigur, poate o să spuneți că știți un băiat care chiar se pricepe, dar dacă acesta comite o greșeală care vă va costa timp și bani, păgubitul își poate recupera banii mult mai dificil sau, de cele mai multe ori, doar în instanță. Pentru o rezolvare mai rapidă a litigiilor cu atelierele de reparații autorizate, Registrul Auto Român a implementat metoda concilierii. De asemenea, efectuarea activităților de reparații sau întreținere a autovehiculelor în afara rețelei de ateliere autorizate de Registrul Auto Român duce la pierderea garanției autovehiculului sau a componentelor achiziționate în vederea montării pe mașină”, arată RAR.

FOTO RAR/facebook

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo