Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CE UNDER 19 – România încheie cu o medalie de bronz un turneu extraordinar

Publicat cu

pe

Echipa națională de tineret a României a terminat cum nu se poate mai frumos turneul final al Campionatului European U19, desfășurat la Pitești și Mioveni. Tricolorele au obținut medaliile de bronz după ce au învins în finala mică Portugalia cu 39-32 (18-13).

Spre deosebire de meciul pierdut în Grupa B în fața aceleeași formații (30-36), România a dominat azi Portugalia din primul până în ultimul minut. Apărarea a funcționat mai bine decât în alte partide, iar în atac am prestat același joc spectaculos și eficient cu care echipa națională și-a încântat suporterii la acest campionat. Linia de 9 metri, formată din Lixăndroiu, Boiciuc și Grigore a fost și azi punctul forte al echipei, căpitanul Alisia Boiciuc fiind desemnată din nou MVP-ul partidei.

Privită cu un scepticism nejustificat înainte de turneu de foarte mulți specialiști, antrenoarea Simona Maior Pașca, ajutată de Valentina Ardean Elisei și Luminița Huțupan Dinu, a reușit cun brio să conducă spre un rezultat excelent o generație care promite.

În meciul cu Portugalia au marcat pentru România: Geamănu 4, Grigore 7, Pavel 3, Brândușa 1, Boiciuc 8, Lixăndroiu 8, Danciu 1, Romaniuc 4, Mohamed 3.

România a obținut a patra medalie din istorie la turneele finale europene destinate jucătoarelor sub 19 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate