Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Cerșetorii, o problemă reală în Baia Mare. Amenzile nu rezolvă problema

Publicat cu

pe

Că cerșetorii sunt o problemă reală în Baia Mare o știm toți. De la oameni de rând la conducerea Primăriei Baia Mare. Faptul că se dau amenzi aproape zilnic nu rezolvă problema. Mai ales că acele amenzi nu sunt plătite niciodată. Faptul că avem o problemă cu cerșetorii o dovedește și raportul Poliției Locale pentru ultima săptămână, când am avut mai multe incidente.

Astfel, în perioada 26.08-01.09.2024, au fost înregistrate sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice: „În 26.08.2024; orele: 00.36 – a fost sesizat faptul că pe Bld. Unirii o persoană fără adăpost tulbură ordinea și liniștea publică. Persoana în cauză a fost preluată de Poliția Municipiului Baia Mare. Tot la data amintită, ora 12.18, a fost solicitat sprijinul Poliției Locale pentru ridicarea de jos de pe trotuar a unei persoane supraponderale căzută la pământ și transportul acesteia la domiciliu. Echipajul trimis la fața locului a ajutat persoana respectivă să se ridice și să se deplaseze la domiciliu.

În 26.08.2024; orele: 14.59 a fost sesizat faptul că două persoane cu copii mici în brațe apelează la mila publicului în intersecția de la VIVO. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului a fost trimis un echipaj. Persoanele reclamate au fugit la vederea autospecialei Poliției Locale. A fost sesizat de către un polițist local aflat în afara orelor de serviciu faptul că în spatele unui imobil de pe Bulevardul Regele Mihai I oameni ai străzii au depozitat o saltea, pături și alte obiecte folosite pentru a-și face culcuș la noapte. A fost anunțat Serviciul Utilități Publice, pentru luarea măsurilor de ridicare a acestora”.

„În 26.08.2024, ora 17.52,  a fost sesizat faptul că pe Bd. Unirii sunt cerșetori în zona unui magazin. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului a fost trimis un echipaj care a transmis la dispecerat faptul că persoanele în cauză au fost identificate, avertizate verbal și îndepărtate din zonă. În 26.08.2024, ora 18.57, a fost sesizat faptul că în zona garajelor de pe Bd. Regele Ferdinand este un cărucior adus de la Kaufland de niște persoane, abandonat. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului a fost trimis un echipaj, căruciorul a fost dus înapoi la market.

În 26.08.2024, ora 20.42, a fost sesizat faptul că la barul din spatele unei farmacii de pe strada Vasile Alecsandri se face foc probabil pentru barbecue și fumul degajat se deplasează spre clădirea cu pacienți unde se declanșează senzorii de fum, geamurile fiind deschise. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului a fost trimis un echipaj care a aplicat o sancțiune contraventionala administratorului barului la H.C.L. 528/2022.

Și tot în 26.08.2024, orele: 21.46, a fost sesizat faptul că la intersecția str. Pășunii cu Regele Ferdinand sunt persoane care stau pe bancă și fac gălăgie până târziu în noapte. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului a fost trimis un echipaj care a constatat faptul că la acel moment sesizarea nu s-a confirmat, persoane stăteau pe bancă, dar nu consumau alcool sau semințe. Locatia a fost monitorizată si mai tarziu”, anunță Poliția Locală Baia Mare.

În 27 august a fost sesizat faptul că la un bloc de pe Bulevardul Regele Ferdinand un grup de copii fac gălăgie. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun la fața locului a fost trimis un echipaj, fiind aplicată o sancțiune la H.C.L. 528/2022. Apoi a fost sesizat faptul că sub podul din zona Kaufland, de pe strada George Coșbuc, dorm mai multe persoane. Acestea au fost identificate și îndepărtate din zonă.

„În 27.08.2024, orele 07.43, un angajat Urbis a solicitat sprijin pe linia de transport nr.8, în stația de pe strada Horea. La sesizare s-a deplasat un echipaj iar persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliției Locale, pentru identificarea lor. S-a aplicat o sancțiune la Legea 61/ 91 r. În 27.08.2024; orele: 21.49 – a fost sesizat faptul că pe str. Transilvaniei două persoane fără adăpost și-au făcut culcuș sub balconul unui apartament și consuma băuturi alcoolice, fac gălăgie și se ceartă, tulburând liniștea locatarilor din zonă. La fața locului s-a aplicat o sancțiune contravențională, conform L61/1991, iar persoanele in cauza au fost îndepărtate din zonă. A fost sesizat faptul că de la locul de joacă pentru copii amenajat pe strada I.L. Caragiale se aude gălăgie care tulbură liniștea locatarilor din zonă. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun. La fața locului a fost trimis un echipaj care a găsit doi tineri de 18-19 ani care discutau liniștiți pe o bancă dar nu făceau gălăgie. Acestia au fost trimiși către casele lor.

În 27 august a fost sesizat faptul că un grup de tineri face gălăgie și tulbură liniștea publică în parcul amenajat de pe str George Cosbuc. Tinerii au fost avertizați verbal și trimiși către casele lor. În 28 august a fost sesizat faptul că într-un apartament de pe str. Ariesului se tulbură liniștea publică prin muzică la intensitate mare, gălăgie și larmă produse pe baza consumului de băuturi alcoolice. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului au fost trimise echipaje. La fața locului s-au prezentat și echipaje de la Poliția Municipiului Baia Mare care au preluat soluționarea sesizării.

În data de 29.08.2024, ora 03.14, a fost sesizată tulburarea liniștii publice pe Bd Regele Ferdinand, prin muzică la intensitate ridicată. La sesizare s-a deplasat un echipaj care a transmis la Dispecerat faptul că s-a aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 61/1991 (r).Avertisment Verbal. La ora 05.15 reclamantul a revenit telefonic și a anunțat că vecinul nu s-a potolit și continuă să asculte muzică la volum ridicat. Echipajul a aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 61/1991, rep.

În 31 august, ora 02.16, a fost sesizat faptul că la un bar de pe str. Școlii merge muzica la intensitate mare. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului s-a deplasat un echipaj care a transmis la Dispecerat faptul că i-au fost luate datele barmanului, care a dat muzica mai încet. Gălăgie, dar nu foarte tare, se aude doar când ies grupuri de clienți la țigară și se lasă ușa de la intrare deschisă.

În 31.08.2024 a fost sesizată tulburarea liniștii publice pe str. Nucului, prin muzică la intensitate ridicată. La sesizare s-a deplasat un echipaj și s-a aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 61/1991 (r).Avertisment Verbal, iar volumul la muzica a fost redus. În jurul orei 17.45 s-a sesizat din nou aceeași problemă, astfel că s-a aplicat o sancțiune contravențională persoanei în cauză”, completează Poliția Locală Baia Mare.

În prima zi a lunii septembrie, ora 00.50, a fost sesizată tulburarea liniștii publice prin muzică la intensitate mare pe strada Brândușelor. Pentru constatare și luarea măsurilor care se impun, la fața locului s-a deplasat un echipaj, sesizarea s-a confirmat, dar muzica se auzea de la spectacolul de la Aeroportul Maramureș, Forza ZU. A fost informat reclamantul.

Pe langă aceste actiuni de control desfășurate, polițiștii locali cu atribuții privind asigurarea ordinii și liniștii publice și circulației pe drumurile publice au intervenit și dispus masurile legale în urma unui număr de 108 de sesizări facute de către cetățeni, telefonic, la Dispeceratul Direcției Poliția Locală Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo