Connect with us

SPORT

CICLISM – Romain Bardet a câştigat prima etapă din Turul Franţei

Publicat cu

pe

Ciclistul francez Romain Bardet a câștigat sâmbătă prima etapă a Turului Franței, desfășurată pe o distanță de 206 km între orașele italiene Florența și Rimini, și a preluat tricoul galben după o prestație remarcabilă pe vreme caniculară, relatează AFP.

Cu 50 de kilometri înainte de final, Bardet, cățărător la echipa DSM, a evadat din pluton și s-a impus în fața colegului său Frank van den Broeck, ambii fiind cronometrați cu timpul de 5 ore, 7 minute și 22 de secunde. Cei doi au avut un avans de doar 5 secunde față de grupul favoriților, care nu a reușit să-i ajungă din urmă.

Aceasta este a patra victorie de etapă în Tur pentru Bardet, în vârstă de 33 de ani, care a terminat pe locul doi în clasamentul general în 2016 și pe trei în 2017, dar nu purtase niciodată tricoul galben până acum.

Bardet a anunțat recent că va participa pentru ultima oară la Marea Buclă, urmând să se retragă din activitate în iunie 2025.

Pe locul trei în etapa inaugurală s-a clasat belgianul Wout van Aert (Visma-Lease A Bike), iar pe locul patru, slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Cea de-a 111-a ediție a Turului ciclist al Franței (29 iunie – 21 iulie) va trece prin patru țări – Italia, San Marino, Monaco și Franța – pe parcursul a 21 de etape, însumând 3.498 de kilometri, și va avea finish-ul la Nisa pentru prima dată, în loc de Paris, din cauza Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august).

Anul trecut, competiția a fost câștigată de danezul Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma).

Duminică va avea loc etapa a doua, cu o lungime de 199,2 km, între localitățile italiene Cesenatico și Bologna.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate