Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

CIFRE – Cât de mari sunt pensiile minerilor din Maramureș

Publicat cu

pe

Conducerea Casei Județene de Pensii Maramureș a făcut azi publice o serie de informații legate de tot ce înseamnă recalcularea pensiilor. Știm că până în prezent sunt 831 de solicitări de revizuire. S-au adus în discuție și pensiile minerilor din județ, că tot au fost proteste zilele trecute.

Așadar, oficial știm că în județ avem 11.156 de mineri, pensionari care au lucrat în mină: ”Aceste persoane beneficiază per total de o pensie medie de 4815 lei. La nivelul județului Maramureș pensia medie este de 2124 de lei. Cea mai mare pensie din categoria acestor pensionari este de 17.459 lei. Am dorit să facem aceste precizări. Aproape 5000 vor beneficia de creșteri”.

Lucica Onea, directorul Casei de Pensii Maramureș, a ținut să sublinieze faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. Acesta a mai precizat că „în județul nostru sunt aproape 27.000 de pensionari care au acea indemnizație minimă socială. Această indemnizație nu scade, rămâne 1281 lei până la finele anului. Cei mai mulți s-au speriat fiindcă pe deciziile der recalculare apărea acea sumă mai mică, acea sumă fiind aferentă perioadei contributive”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo