Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

CIFRE – Portugalia a înregistrat un număr-record de turişti străini, în primul semestru din 2024

Publicat cu

pe

Numărul de turişti străini în Portugalia a crescut cu 7,5%, în perioada ianuarie – iunie 2024, fiind cel mai bun semestru înregistrat vreodată şi deschide, astfel, calea către un nou an-record, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INE) portughez, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Peste 8,8 milioane de vizitatori străini au stat în hotelurile portugheze, în primele şase luni din acest an, numai în iunie intrând în ţară aproape două milioane de oaspeţi, un nivel-record şi un avans de 6,9% faţă de iunie 2023.

Cei mai mulţi turişti au venit din Marea Britanie, SUA şi Spania.

Hotelurile au înregistrat peste 14 milioane de oaspeţi, în primele şase luni ale anului, inclusiv călători din Portugalia, iar veniturile totale ale acestor unităţi de cazare au urcat în ritm anual cu 12,3%, la 2,8 miliarde de euro, conform INE.

Turismul este unul dintre motoarele-cheie ale creşterii economiei portugheze. Anul trecut, ţara a înregistrat un nivel de peste 18 milioane de vizitatori străini.

Consumul legat de turism a crescut la 43,7 miliarde de euro, fiind responsabil, în 2023, pentru 16,5% din Produsul Intern Brut (PIB), ceea ce a generat aproape jumătate din creşterea de 2,3% a economiei, relevă statistica INE.

În baza acestui indicator, dependenţa Portugaliei de turism este una dintre cele mai ridicate din partea continentală a Uniunii Europene (UE) şi a doua după Islanda, notează Institutul Naţional de Statistică al Portugaliei.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo