Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CINEMA – Filmul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur”, din 1 martie în cinematografele din toată ţara

Publicat cu

pe

Pe 5 februarie, ziua în care Gheorghe Hagi sărbătorește cei 59 de ani, vor fi disponibile pentru vânzare primele bilete la evenimentul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur”. Hagi, o figură emblematică la nivel național și internațional, va evoca experiențele din meciurile care au scris istorie pentru fotbalul românesc, discutând despre relația cu colegii și antrenorii, momentul retragerii și făcând previziuni pentru viitorul fotbalului românesc. „Poate America e destinul nostru,” spune Hagi, referindu-se la o posibilă calificare a tricolorilor la următoarea ediție a Cupei Mondiale.

„Am jucat fotbal ca orice copil. Pe stradă, în curtea școlii… De la vârsta de 10 ani, am mers la stadion și am făcut antrenamente pentru a încerca să fiu mai bun,” începe Hagi povestea unei cariere de succes. Filmul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur,” programat să fie lansat pe 1 martie 2024 în cinematografele din întreaga țară, va oferi spectatorilor o incursiune captivantă în cea mai vibrantă și intensă perioadă din fotbalul românesc, precum și în perioada României din anii 1980-2000.

„Trebuie să știi să folosești istoria. Dacă nu, nu vei avea viitor niciodată,” subliniază Hagi, afirmând că experiențele dificile, împreună cu multă muncă, l-au modelat pe el și au format o echipă de aur. „Absolut tot ce ți se întâmplă în viață trebuie să te facă mai bun. Din toate experiențele, dar mai ales din eșecuri, noi am învățat să fim mai buni.” Respectul este o componentă crucială a existenței sale, atât pe teren, cât și în viața de zi cu zi, iar Hagi spune că fără acesta și fără legătura specială cu antrenorii și colegii de la națională, ei, ca echipă, nu ar fi reușit să creeze această istorie. „Noi aveam cuvânt, și când îți dai cuvântul, nu există să te întorci și să nu îl respecți. Am avut șansa să avem antrenori foarte buni, foarte mari, care ne-au impus respect și cu care am avut o relație foarte bună. Ca echipă, eram un grup foarte bun, unitar, eram prieteni, frați, țineam unul la altul, și de aceea am ajuns să facem performanță.”

În filmul „Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur,” Hagi abordează și subiectul declarației din 1998, când echipa națională era cap de serie la Campionatul Mondial și nu era suficient de apreciată, afirmând că acele performanțe nu se vor repeta prea curând. „Poate am fost puțin cam dur, dar trebuia să o zic. Pentru că la mijloc era ce se va întâmpla în ziua de mâine în fotbalul românesc. În timp, găsim răspunsuri.”

Actualitate

YHP Logo