Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CINEMA – ”Triangle of Sadness”, marele câştigător al galei premiilor Academiei de Film Europene 2022

Publicat cu

pe

Lungmetrajul ”Triangle of Sadness”, regizat de cineastul suedez Ruben Ostlund, a obţinut patru trofee, printre care şi ”cel mai bun film european”, la cea de-a 35-a ediţie a galei premiilor Academiei de Film Europene (EFA), desfăşurată sâmbătă seară în oraşul islandez Reykjavik.

Satira lui Ostlund a fost premiată şi în categoriile ”cel mai bun scenarist” – Ruben Ostlund, ”cel mai bun regizor” – Ruben Ostlund şi ”cel mai bun actor” – Zlatko Buric. Cineastul suedez a câştigat trofeul pentru ”cel mai bun film european” şi în 2017, graţie peliculei ”The Square”.

Philippe Bober, care a produs pelicula alături de Erik Hemmendorff, a spus că filmul exemplifică dorinţa Europei de a fi un rai pentru cinemaul de autor: ”Europa este locul unde s-a născut cinemaul şi s-a născut odată cu apariţia regizorilor, aşa că toată industria este construită în jurul regizorilor, pentru a-i sprijini şi a le distribui munca”. ”Poate e puţin diferit faţă de cealaltă parte a Atlanticului, unde mai întâi ai reţeaua, iar apoi trebuie să găseşti ceva de pus în reţea”, a mai spus el, potrivit variety.com.

„Triangle of Sadness”, câştigător al Palme d’Or la ediţia din 2022 a Festivalului de la Cannes, este o comedie cu accente noir despre Carl (Harris Dickinson) şi Yaya (Charlbi Dean), un cuplu de celebrităţi invitaţi într-o croazieră de lux pe un vas al cărui căpitan este interpretat de Woody Harrelson. Ceea ce părea la început instagramabil se termină catastrofal, lăsându-i pe supravieţuitori blocaţi pe o insulă pustie.

Actualitate

YHP Logo