Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

CJ MARAMUREȘ – Încă 103 milioane lei pentru Aeroportul Maramureș. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente

Publicat cu

pe

Consiliul Județean Maramureș a votat astăzi proiectul ”Creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice”. Proiectul este în valoare de 103 milioane de lei, TVA inclus, și prevede achiziționarea de materiale necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.

„Echipamentele achiziționate vor garanta securitatea și siguranța aeroportului, contribuind astfel la dezvoltarea Aeroportului Maramureș prin creșterea gradului de utilizare a acestuia.
Proiectul va fi depus spre finanțare săptămâna viitoare prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM – iar durata de realizare a investiției este de 15 luni de la semnarea contractului de finanțare.
Un alt proiect important pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș este construirea unui nou terminal de pasageri. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Maramureș a depus deja o cerere de finanțare în luna aprilie 2022, iar în prezent se află în licitație publică. Noul terminal va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră, o suprafaţă totală de 12.209 metri pătraţi, iar termenul de finalizare al acestuia este de 2 ani. Valoarea estimată a proiectului este de 138,12 milioane de lei, TVA inclus, și va fi finanțat tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, informează reprezentanții IPJ Maramureș.

Odată cu realizarea noului terminal, zona aeroportuară se va dezvolta și prin construirea unor facilități precum: o parcare pentru autoturisme – 450 locuri, parcare microbuze – 10 locuri, parcare autocare – 8 locuri, parcare VIP şi business, zonă pentru staţionarea taxiurilor, zonă pentru pentru staţia de autobuz – 2 locuri, zonă cargo şi un hotel.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo