Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

CLUJ – Apropiaţii primarului penal Cherecheş au început să se canibalizeze pentru apartamentele din blocul ilegal

Publicat cu

pe

Acoliţii lui Cherecheş, care au ocupat blocul ilegal construit în Cluj-Napoca şi obişnuiau să formeze o gaşcă închegată în trecut, au început să se mănânce între ei. Deşi există o notificare ce prevede suspendarea vânzării apartamentelor din blocul buclucaş, în baza deciziei civile 129/9.03.2021 a Curţii de Apel Cluj, apartamentele continuă să fie vândute, prin legături bolnăvicioase, la preţuri derizorii, mult sub preţul pieţei. Mai mult de-atât, arhitectul blocului, Dinculescu, pe atunci condamnat definitiv pentru corupție, l-a convins pe Crin Iosif Gălățean să cumpere 17% din proiect.

Ulterior, Dinculescu susţinea că Crin Iosif Gălățean ar fi primit 17% din bunurile deținute de firmă și nu 17% din întregul proiect, așa cum fusese înțelegerea inițială. Totodată, Dinculescu ar fi închiriat o maşină în leasing pe care nu ar mai fi achitat-o, rămânând astfel cu o creanţă de aproximativ 20.000 de euro către Budeanu Carmen şi 10.000 de euro către firma Modrin, care a apelat, la executorul Morari şi Asociaţii, pentru a-l executa silit pe arhitect de cele 17% acţinui deţinute la firma Mordin SRL – care, în cifre exacte, înseamnă 17% din cele 25 de apartamente şi 25 de locuri de parcare deţinute de către societatea comercială în cartierul Gruia – la fabuloasa sumă de aproximativ 50.000 de euro. După un calcul simplu ne dăm seama că apartamentele au fost subevaluate la un preţ derizoriu de aproximativ 10.000 de euro pe bucată de către executor. Decizia a fost ulterior contestată în instanţă de către Gălăţean, care, la rândul său, l-a creditat pe arhitectul Dinculescu cu 300.000 de euro.

Între timp, s-a început şi urmărirea penală a lui Ioan Moroz, asociatul majoritar din firma Mordin, pentru fraudarea asociatului minoritar. Însă, cel care ţine, în realitate, frâiele firmei Mordin este Mihai Moroz, fratele lui Ion, apropiat al fostului primar Cherecheş, fost consilier în Baia Mare.

mai multe amănunte pe gazetadecluj.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate