Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

CLUJ – Închisoarea n-a oprit afacerile imobiliare: Apartamentele din blocul fostului primar Cherecheș se vând ca pâinea caldă

Publicat cu

pe

În pofida deciziei Curții de Apel Cluj din martie 2021, care a suspendat vânzarea apartamentelor din blocul situat pe strada Romulus Vuia din Cluj-Napoca, tranzacțiile suspecte au continuat, semn că legile sunt pentru unii doar piedici temporare. O nouă vânzare, înregistrată la data de 30 septembrie 2024 și autentificată de notărița Niculina Căpușan, ridică întrebări grave privind respectarea interdicțiilor impuse de instanță și buna credință a celor implicați. Apartamentul vândut în 2024 a ajuns la familia Laura Mihaela și Florin Ilie Sandor, fiind achiziționat prin intermediul unui credit bancar de la First Bank. Toate apartamentele din aceste blocuri au fost vândute unor persoane influente la prețuri subevaluate. Florin Șandor, fostul director general adjunct al Intensa Sanpaolo Bank.

Maestra tranzacțiilor dubioase a mai autentificat contracte suspecte, inclusiv în favoarea surorii sale, Susana Mihaela Abrudan, care a achiziționat un apartament la un preț derizoriu de 881 euro/mp. Suma de 26.450 de euro a fost achitată pentru un apartament iar parcarea a costat 10.000 de euro. Aceleași metode au fost aplicate și în alte cazuri, inclusiv pentru Ghinea Laura Teodora și familiile Hofer și Rob, toate acestea fiind semnate electronic de notărița Căpușan.

Aceasta a mai fost notificată în trecut de către Crin Gălățean, acționarul minoritar al firmei deoarece vindea apartamente persoanelor din familia ei sub prețul pieței. Din firmă lipsesc peste 1.200.000 euro.

Firma Mordin Construct a fost implicată în activități suspecte, care au dus la evaziune fiscală și eludarea taxelor TVA. Prin metode sofisticate și manipularea documentației financiare.

239. – (1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Imobilele din acest complex de birouri au fost vândute cu un TVA de 5%, în contradictoriu cu TVA-ul de 19% aplicat în mod obișnuit pentru vânzările efectuate în astfel de clădiri.

Mordin Construct SRL, firma de construcții care pare că s-a apucat de blocuri cum te apuci de un puzzle complicat fără să citești instrucțiunile, este condusă de Moroz Ioan și Moroz Vasile. Ioan, marele șef cu 55% din acțiuni, și Vasile, eternul „mâna dreaptă” cu un respectabil 28%, sunt oamenii din spatele blocurilor lui CherecheșDinculescu, care a prins inițial un 17%, probabil s-a gândit că e mai simplu să scape de durerea de cap și i-a vândut partea lui Iosif Crin Gălățean.

Integral pe gazetadecluj.ro

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Știri din Maramureș 14 octombrie 2024 - cotosra.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo