Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CM DE HANDBAL – Suedia şi Danemarca s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial

Publicat cu

pe

Echipele Suediei şi Danemarcei s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, Norvegia şi Suedia, după ce s-au impus, miercuri seara, la Herning, în ultimele două partide din sferturi.

Astfel, toate cele trei echipe gazdă şi campioana olimpică Franţa se află în careul de aşi al competiţiei.

Suedia a trecut destul de uşor în sferturi de Germania, cu 27-20, după o primă repriză de excepţie (16-6). Scandinavele au început în forţă (7-0), iar Germania a marcat primul său gol abia în min. 15. În repriza secundă, Germania a reuşit să se apropie la patru goluri (22-18), dar Suedia s-a impus fără emoţii. Artizanele victoriei au fost portarul Johanna Bundsen (15 intervenţii) şi extrema stânga Jamina Roberts (5 goluri şi 5 pase decisive). Câte 5 goluri au marcat şi Nathalie Hagman (SCM Râmnicu Vâlcea), Linn Blohm şi Olivia Mellegard.

Celălalt sfert de finală a fost mult mai echilibrat, Danemarca reuşind să câştige cu 26-24 în faţa Muntenegrului, având cea mai bună jucătoare în portarul Sandra Toft (16 intervenţii), care a apărat o aruncare a Jelenei Despotovic, cu mai puţin de 90 de secunde înainte de final, când avantajul echipei sale era de un singur gol. Danemarca avea 21-14 în min. 40, dar finalul a fost pe muchie de cuţit.

Actualitate

YHP Logo