Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU – Vânt puternic și vijelii anunțate în Maramureș

Publicat cu

pe

Autoritățile au emis o avertizare COD GALBEN, care vizează și Maramureșul, pentru intervalul de valabilitate: 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii.
În intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

 

De asemenea, va intra în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, pentru intervalul de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18. Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului
Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo