Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Cod portocaliu pentru Maramureș azi. Temperaturi extreme

Publicat cu

pe

Vremea se încălzește în Maramureș. Dacă până acum am avut cod galben, de acum avem cod portocaliu, semn că valul de căldură se va intensifica în zilele care urmează. Avem Cod galben în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Aici temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

COD PORTOCALIU pentru nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei. Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În aceste zone va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

În fine, COD ROȘU – în județele Arad și Bihor valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo