Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INSTRUIȚI DE UN MAESTRU COFETAR – Jakabfi Dávid, cofetar maestru, a instruit cofetarii de la Millenium Chocolate din Baia Mare

Publicat cu

pe

Celebrul cofetar Jakabfi Dávid a plecat cu mulți ani în urmă din Ungaria, din îndrăgitul său oraș natal, Nagykanizsa, și ca mulți alții, a pornit în lume cu vise mari. Drumul nu a fost ușor, însă într-un final a reușit într-o meserie pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă și competitivă.

Părinții și-au dorit să fie bucătar, însă el și-a dorit încă din băncile școlii să încerce meseria de cofetar. La început a muncit ca ajutor de bucătar, dar nu s-a putut mulțumi doar cu atât. A ajuns în Tirol, Austria unde a realizat că adevărata vocație este cea de cofetar.

A avut noroc de un chef înțelegător, care i-a permis să experimenteze și care l-a luat cu el într-o cofetărie din țara Alpilor. Preparatele sale au început să fie apreciate de tot mai multă lume, a participat la diferite concursuri internaționale de unde s-a întors mereu cu aprecieri și premii.

În anul 2016 a ajuns cofetar într-un hotel de patru stele din Salzburg, iar în anul imediat următor a scris prima carte, în anul 2019 a doua carte, ambele purtând titlul Patissier.

Dávid ține cursuri pentru cei care doresc să aprofundeze meseria de cofetar, iar datorită acestui lucru a ajuns și în orașul Baia Mare de două ori unde a instruit cofetarii de la Millenium Chocolate din Piața Libertății.

A predat în Elveția, Italia, Germania, România, Ungaria și Austria. Este deja un cofetar realizat și apreciat la nivel mondial, însă pentru el cea mai mare realizare este faptul că și-a ajutat familia să iasă din sărăcie.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo