Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

COLEGIUL DE ARTE – Recital de pian și vioară

Publicat cu

pe

Astăzi, pe 5 martie, la Colegiul de Arte Baia Mare, doi tineri muzicieni se pregătesc să ofere un recital de excepție, aducând în prim plan partituri remarcabile ale unor mari compozitori precum Bach, Beethoven, Liszt, Chopin și Grieg. Cu o entuziasm și o bucurie palpabilă, cei doi protagoniști, Ara Pintican și Daniel Pop, sunt gata să împărtășească culorile stilistice și tonurile muzicale ce definesc această selecție muzicală.

Ara Pintican, studentă în anul IV la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa profesorului universitar Daniel Goiți, își începe parcursul pianistic la Colegiul de Arte Baia Mare. A beneficiat de îndrumarea atentă a profesorilor Luminița Pop, Smaranda Grigorian și Rodica Marc și a avut ocazia să participe la cursuri de măiestrie susținute de marii maeștri Anna Fedorova, Bogany Gergely, Gottlieb Wallisch, Aurelia Vișovan și Piotr Salajczyk.

Daniel Pop, violonistul din acest duo muzical, absolvent al Colegiului de Arte Baia Mare în clasa profesorului Ludovic Gebe, continuă acum studiile la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, sub îndrumarea profesorului universitar Dorina Mangra. Este în prezent în primul an de masterat la aceeași instituție și predă vioara la Colegiul de Arte Baia Mare.

Recitalul lor va începe la ora 17:00 și intrarea este liberă, oferind tuturor oportunitatea de a se bucura de talentul și pasiunea acestor tineri artiști.

Actualitate

YHP Logo