Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONDIȚII DE ACORDARE – Se dau până la 750 de lei de la stat pentru românii care stau la bloc. La ce pot fi folosiți banii

Publicat cu

pe

Până la 750 de lei vor primi în 2024 persoanele și familiile cu venituri mici care stau la bloc. Banii vor putea fi folosiți exclusiv pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură, după cum se arată într-un proiect legislativ aflat în dezbaterea Senatului.

În același document se menționează și amânarea cu un an a termenului actual pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă, până în decembrie 2024. Vechiul termen era decembrie 2023.

„Este important de reținut că banii vor fi acordați pentru fiecare locuinţă/gospodărie vulnerabilă și numai după montarea, de către o firmă autorizată, a sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică (cum ar fi repartitoare ori robineţi de reglare a consumului de energie termică), pe baza procesului-verbal de montare şi a facturii emise de montator. Ajutorul va putea fi utilizat până la data de 31 decembrie 2024. Practic, se decontează cheltuiala”, scrie playtech.ro.

Actualitate

YHP Logo