Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

CONSECINȚE – Ce se-ntâmplă dacă deschizi un cont fals pe social media

Publicat cu

pe

Crearea unui cont fals pe rețelele de socializare poate părea, la prima vedere, o modalitate inofensivă de a explora platforma fără să îți dezvălui identitatea reală. Mulți oameni se folosesc de conturi anonime pentru a exprima opinii sau pentru a interacționa cu alții într-un mod mai discret. Însă această practică poate să atragă răspunderea penală atunci când este utilizată pentru a induce în eroare alte persoane sau pentru a produce consecințe juridice.

În România, legislația încadrată la Art. 325 din Codul penal definește clar situațiile în care un cont fals poate fi considerat o infracțiune de fals informatic, o faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Astfel, intenția de a crea un cont fals fără a folosi datele reale sau cu scop de amuzament poate trece din zona de divertisment în cea de ilegalitate, mai ales dacă acesta este folosit pentru a obține beneficii sau a influența o decizie juridică sau comercială, scrie Legal Badger.

Infracțiunea de fals informatic și condițiile legale

Potrivit Art. 325 din Codul penal, infracțiunea de fals informatic este definită ca „fapta de a introduce, modifica sau șterge, fără drept, date informatice ori de a restricționa, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecințe juridice”. În termeni mai simpli, falsul informatic se referă la orice modificare ilegală a unor informații în scopul de a obține un beneficiu sau de a induce în eroare.

mai multe amănunte pe playtech.ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo