Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONSECINȚE – Economia Rusiei ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a reveni la nivelurile anterioare sancţiunilor din 2022

Publicat cu

pe

Economia Rusiei ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a reveni la nivelurile anterioare sancţiunilor din 2022, a declarat vineri German Gref, directorul general al celei mai mari bănci din ţară, Sberbank, deoarece restricţiile economice au oprit jumătate din comerţul acesteia, transmite Reuters.

Naţiunile occidentale au impus sancţiuni economice Rusiei, cele mai severe din istoria modernă a ţării, , după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, sub numele de ”operaţiune militară specială”.

Activele ruseşti au primit o lovitură imediată, iar preţurile de consum au crescut, determinând autorităţile să introducă controale de capital, să majoreze dobânda cheie şi să reducă capacitatea investitorilor străini de a-şi vinde activele în Rusia.

German Gref, a cărui bancă este considerată esenţială pentru economia rusă, prin deţinerea majorităţii depozitelor populaţiei şi a împrumuturilor corporative, a estimat vineri că ţările care au lovit Rusia cu sancţiuni au reprezentat 56% din exporturile sale şi 51% din importuri.

”Acesta este o ameninţare pentru 15% din produsul intern brut al ţării, cea mai mare parte a economiei este sub foc”, a declarat Gref, fost ministru al Economiei, la forumul economic internaţional anual al Rusiei de la Sankt Petersburg.

”Ca urmare – şi dacă nu facem nimic – am putea avea nevoie de aproximativ un deceniu pentru a readuce economia la nivelurile din 2022”, a spus Gref, solicitând o reformă structurală a economiei ruse.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate