Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONSECINȚE – UE va înăspri sancţiunile împotriva Rusiei

Publicat cu

pe

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene vor discuta luni despre înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, într-un moment în care Moscova este acuzată că a desfăşurat lansatoare pentru tiruri de rachete la centrala nucleară Zaporojie, în sudul Ucrainei, comentează AFP.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk (sud-est), Valentin Reznicenko, a denunţat sâmbătă „un potop de foc” în direcţia teritoriul oraşului Nikopol, cu tiruri de rachete Grad asupra zonelor rezidenţiale. „Salvatorii au găsit două persoane moarte sub ruine”, a anunţat el.

Miniştrii UE vor trebui să analizeze, printre altele, o propunere a Comisiei Europene de a interzice achiziţiile de aur din Rusia pentru a alinia sancţiunile UE la cele ale partenerilor săi din G7.

O altă propunere vizează includerea unor noi personalităţi ruse pe lista neagră a UE.

„Moscova trebuie să continue să plătească un preţ mare pentru agresiunea sa”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce a transmis noile măsuri celor 27.

Potrivit unui înalt responsabil european, în cursul primei discuţii la Bruxelles cu privire la aceste noi sancţiuni, nu este aşteptată nicio decizie.

Cel mai mare cumpărător de aur rusesc este Regatul Unit, cu 290 de tone în anul 2020, în schimbul unei sume de 16,9 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de serviciul vamal rus.

Costul războiului se face simţit şi pentru restul lumii, au susţinut ţările occidentale la G20 de la Bali, care s-a încheiat sâmbătă fără un comunicat comun, din lipsă de consens asupra acestui punct.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate