Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Consumul de alcool în spații publice, o mare problemă în Baia Mare

Publicat cu

pe

Consumul de alcool în spații publice este o mare problemă în Baia Mare. Săptămânal polițiștii locali sunt solicitați să identifice aceste persoane și să le sancționeze, fiind o faptă ilegală. Pe Caragiale, de exemplu, în fiecare seară se consumă alcool la locul de joacă, dar și pe băncile din zonă și asta se vede pe dozele de bere și sticlele de vin pe care le vedem a doua zi aruncate pe spațiul verde.

În perioada 05-11.08.2024, au fost înregistrate mai multe sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice: „În data de 10.08.2024,ora 23.35 a fost sesizat faptul ca, la un restaurant, de pe strada Matei Basarab, se aude muzică la intensitate mare. A fost luată legătura cu administratorul societății comericiale, care a fost sancționat conform legii 61/1991. În data de 11.08.2024, ora 14.45, a fost sesizat faptul că în parcarea unui centru comercial este o persoană care apelează la mila clienților din parcare. La cererea justificata a polițiștilor locali de a se legitima, acesta a devenit agitat și violent, fapt care a determinat să fie percheziționat corporal, după care a fost condus la Sediul Poliției Locale pentru identificare și sanctionare contraventionala la LG61/1991. În data de 10.08.2024, ora 13:28, a fost sesizat faptul că pe str. Serelor, lângă platforma de colectare a deșeurilor menajere, sunt persoane care fac gălăgie și tulbură liniștea publică. Ajunși la fața locului, au fost identificate două persoane de sex masculin care au fost sancționate conform Legii nr. 61/1991 și îndepărtate din zonă”.

„În data de 09.08.2024, ora 22:10, a fost sesizat faptul că pe str. Petru Maior, la terenul de sport, un grup de tineri fac gălăgie și consumă alcool. Ajunși la fața locului, au fost depistate două persoane care consumau băuturi alcoolice și deranjau locatarii de la blocurile din zonă. Au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 61/1991. În data de 08.08.2024, ora 12:00, a fost sesizat faptul că o persoană este căzută pe spațiul verde din parcarea unui supermarket de pe str. George Coșbuc. Ajunși la fața locului, polițiștii locali au găsit o persoană întinsă pe iarbă, aceasta din urmă relatând faptul că suferă de epilepsie și nu se simte bine. A fost solicitat serviciul de ambulanță prin 112, iar persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Județean pentru investigații. În data de 09.08.2024, ora 11:10, a fost sesizat faptul că mai multe persoane fără adăpost dorm pe bănci și fac mizerie în parcul Gării. Ajunși la fața locului, echipajul a găsit un grup de persoane care dormeau pe bănci și consumau băuturi alcoolice. Au fost întocmite sancțiuni conform HCL nr. 528/2022, iar persoanele în cauză au fost îndepărtate din zonă.

În data de 08.08.2024, ora 15:50, a fost sesizat faptul că o persoană apelează la mila trecătorilor la intersecția străzilor B-dul Regele Mihai I cu B-dul Unirii. Ajunși la fața locului, a fost identificată o persoană care cerșea în mijlocul intersecției. A fost sancționată conform Legii nr. 61/1991 și îndepărtată din zonă. În data de 07.08.2024, ora 16:28, a fost sesizat faptul că pe str. Gării se află o persoană în vădită stare de ebrietate și că aceasta adresează injurii și cuvinte jignitoare trecătorilor aflați în zonă. La fața locului a fost găsită o persoană de sex feminin, în stare de ebrietate, care a început să adreseze cuvinte jignitoare și injurii atât trecătorilor, cât și patrulei de polițiști locali, refuzând legitimarea. Persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional conform Legii nr. 61/1991.  În perioada menționată au mai fost un număr de 4 sesizări privind aspecte de comerț stradal, persoanele au fost identificate si sanctionate contraventional, un număr de 14 fapte de cersetorie in intersectii respectiv parcarile de la supermarketuri, sau la scările unor imobile, unde la fel persoanele au fost identificate si sancționate contravențional, de asemenea un numar de 7 sesizări privind tulburarea liniștii publice care nu s-au confirmat.

Pe langă aceste acțiuni de control desfășurate, polițiștii locali, cu atribuții privind asigurarea ordinii și liniștii publice și circulației pe drumurile publice, au intervenit și dispus măsurile legale în urma unui număr de 117 de sesizări facute de către cetățeni, telefonic, la Dispeceratul Direcției Poliția Locală Baia Mare”, arată Poliția Locală Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo