Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CONTRACT – CS Minaur a transferat o handbalistă suedeză

Publicat cu

pe

Suedeza Amelia Lundback va juca din sezonul următor la CS Minaur Baia Mare. Handbalista născută în 22 septembrie 1998 are 1.76m și 68 kg. și joacă pe postul de conducător de joc, dar poate evolua și ca inter stânga.

Amelia vine de la echipa suedeză Skuru IK Handbold, acolo unde va juca până la finalul sezonului în curs, după ce anterior a mai evoluat la BK Heid, Kungalvs HK, IK Savehof și H65 Hoors HK. Are o selecție pentru prima reprezentativă și alte 29 de selecții pentru naționala de junioare. A marcat 56 de goluri în Champions League, 33 de goluri în EHF European League și 14 în Cupa EHF.

“Consider că este un pas înainte în cariera mea și de aceea am ales CS Minaur Baia Mare. Campionatul României este unul puternic, este o foarte bună ligă și este minunat să joci împotriva unora dintre cele mai bune jucătoare din lume. Eu voi veni din vară la Minaur pentru a ajuta echipa să joace din nou în cupele europene. Este un obiectiv al meu și, sunt sigur, al echipei. Am urmărit câteva meciuri ale viitoarei mele echipe și am văzut ce atmosferă frumoasă este în sală la meciurile importante. Este extraordinar pentru un sportiv să joace cu sala plină, să fie atins de atmosfera din sală, este minunat. Îmi place să joc pe postul de conducător de joc și, de asemenea, ca inter stânga, însă pot juca oriunde la linia de 9m. Postul de centru îmi place cel mai mult. Joc și faza de apărare și îmi place să mă apăr în zona centrală.”, a declarat Amelia Lundback, pentru minaur.ro

foto minaur.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate