Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONTRACTE DE FINANȚARE – 24 de gospodării tradiționale din Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă vor fi reabilitate

Publicat cu

pe

Președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a semnat astăzi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, împreună cu ministrul Marcel Boloș, contractele de finanțare pentru proiectele privind restaurarea a câte 8 gospodării tradiționale din comunele Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă.

„Casa Bolchiș din Lăpuș, alături de Casa Mihalca din Petrova, Casa Moșu Deac din Bogdan Vodă, monumente istorice, aflate în patrimoniul județului, sunt doar trei exemple de gospodării care vor fi propuse spre restaurare în cadrul acestor trei proiecte. Intervențiile propuse asupra obiectivelor însumează lucrările necesare aducerii imobilelor la imaginea inițială, specifică gospodăriilor tradiționale din județul nostru.

Valoarea totală a proiectelor este de 10 milioane lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR – și fonduri proprii ale Județului Maramureș”, informează reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Un alt proiect important pentru conservarea patrimoniului cultural maramureșean, în valoare de 5,1 milioane lei, este cel prin care vor fi reabilitate 12 gospodării vechi de peste 80 de ani din satul Breb. Pentru acest proiect, a fost semnat contractul de finanțare prin PNRR în luna octombrie 2022.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo