Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONTROALE ÎN CONSTRUCȚII – Ce probleme s-au găsit în Maramureș

Publicat cu

pe

Sectorul construcțiilor este unul în care este nevoie de multă forță de muncă, dar unde sunt și multe reguli de respectat din punct de vedere al respectării cerințelor privind securitatea și sănătatea în muncă. La nivel de județ, în perioada 01 – 05 aprilie, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat o campanie națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități în domeniile „construcții clădiri” – cod CAEN 41, “ lucrări de geniu civil” -cod CAEN 42, „ lucrări speciale de construcții” – cod CAEN 43.

Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al ITM Maramureș, a ținut să arate că la nivelul județului nostru, în domeniul relațiilor de muncă au fost controlați 17 angajatori, fiind constatate un număr de 42 de neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care sub forma avertismentului 3 și 3 amenzi în valoare totală de 80.000 de lei, aplicate pentru muncă fără forme legale.

„În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați un număr de 14 de agenți economici fiind constatate un număr de 18 neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, fiind dispuse 18 sancțiuni contravenționale sub forma avertismentului”, arată ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate