Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

COOPERARE – Maramureșul consolidează relația cu raionul Hîncești din Republica Moldova

Publicat cu

pe

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a primit zilele acestea vizita lui Iurie Levinschi, președintele recent reales la conducerea Consiliului Raional Hîncești din Republica Moldova, cu care Maramureșul este înfrățit din anul 2019.

În cadrul întâlnirii bilaterale cei doi demnitari au discutat despre planul de cooperare pe următorii ani, oportunitățile de finanțare ce vor apărea în urma deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și sprijinul de care va avea nevoie raionului Hîncești în viitorul apropiat.
Mai târziu, pe parcursul vizitei în Maramureș, președintele raionului Hîncești, Iurie Levinschi s-a întâlnit cu managerul Spitalului de Urgență „dr. Constantin Opriș”, Alexandru Oros, pentru a discuta o colaborare între medicii din cadrul instituțiilor medicale din Maramureș și Hîncești.
A treia întâlnire din cadrul vizitei a fost cu managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare, care împreună cu oficialul din Hîncești au identificat punctele de convergență ce pot fi stabilite între Muzeul Satului și Complexul istorico-muzeal „Manuc Bey” din raionul Hîncești.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate