Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

COVID 19 – Nicio dovadă că boala COVID ar fi provenit de la animale, spune fostul șef al CDC din China

Publicat cu

pe

Nu există dovezi că SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID, ar fi provenit de la animale, a declarat vineri fostul șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), relatează Reuters.

George Gao, care a vorbit la un summit la Londra despre pregătirea pentru pandemii, a fost șeful agenției atunci când COVID a apărut pentru prima dată în Wuhan, China, la sfârșitul anului 2019.

„Chiar și acum, oamenii cred că unele animale sunt gazda sau rezervorul”, a spus Gao. „Pe scurt, nu există dovezi care să arate care animale au fost sursa virusului”.

Originile pandemiei de COVID-19 rămân necunoscute, în ce China este acuzată că a zădărnicit eforturile de a afla mai multe. Guvernul chinez a spus că a sprijinit întotdeauna toate eforturile de a investiga sursa.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că toate ipotezele privind originile COVID-19 rămân pe masă, inclusiv că virusul este legat de un laborator de înaltă securitate pentru studiul agenților patogeni periculoși din Wuhan.

China neagă orice astfel de legătură, precizează hotnews.ro.

OMS a mai spus că dovezile de până acum arată că virusul provine de la animale, probabil lilieci.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate