Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

COVID MARAMUREȘ – Câte cazuri mai sunt acum în România

Publicat cu

pe

Deși nu se mai vorbește atâta de cazurilor de coronavirus, ele încă există, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Sănătății. Din fericire, județul Maramureș este printre județele care figurează cu 0 cazuri de coronavirus în acest moment.

Datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că în prima săptămână a lunii iulie la nivel național au fost înregistrate 689 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19): „227 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.533.058 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0.02. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 17 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 în prezent este de 58. De asemenea, la ATI, sunt internate 8 persoane”.

Din totalul pacienţilor internaţi în prezent, 11 sunt minori, 9 fiind internaţi în secţii şi 2 în ATI.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate