Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CRIZA REFUGIAȚILOR – Baroneasa Emma Nicholson, prezentă în Sighetu Marmației

Publicat cu

pe

Emma Nicholson, Baroneasa de Winterbourne, raportorul Uniunii Europene pentru România între 2000 și 2004, a făcut ieri o vizită în Sighetu Marmației, în contextul crizei refugiaților din Ucraina.

Astfel, la sediul Primăriei Sighetu Marmației a fost semnat un Memorandum de înțelegere între Fundația Amar din Londra și municipiul Sighetu Marmației, privind identificarea și sprijinirea refugiaților ucrainieni cu dizabilități dar și a copiilor cu nevoi speciale din Sighetu Marmației.
Apoi, Emma Nicholson s-a deplasat împreună cu Vasile Moldovan, primarul Sighetului, în Ucraina, cu un convoi de ajutoare medicale.
Prima întâlnire cu realitatea acestor zile din Ucraina a avut loc la Primăria Solotvino, unde sute de persoane refugiate din zonele bombardate găsesc sprijin. Am fost profund emoționat de intervenția doamnei Nicholson care, la finalul întâlnirii a subliniat:”Suntem aici trei națiuni. Nu renunțăm, dimpotrivă, ne triplăm eforturile”.
Am vizitat, însoțiți de primarul localității domnul Vasil Yovdi, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Solotvino, o realitate extrem de urmărită și sprijinită de Baronesa Nicholson. Întâlnirea cu acești copii și cu familiile lor a fost una profund emoționantă, greu de descris în cuvinte.
 Spitalul din Dibrova a fost de asemenea pe agenda vizitei, o importantă cantitate de medicamente fiind destinată acestei unități spitalicești.
 La Consulatul României de la Solotvino a avut loc întâlnirea cu oficialitățile române din Ucraina dar și cu primarul localității Colomeea, cel care a preluat materialele medicale destinate spitalului din localitatea cu care Sighetu Marmației este înfrățit”, a declarat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Actualitate

YHP Logo