Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

CRIZA REFUGIAȚILOR – Protocol de colaborare între Spitalul Municipal Sighet și Institutul “Lazzaro Spallanzani” Roma

Publicat cu

pe

Azi, 20 martie, la Primăria Municipiului Sighetu Marmației se va încheia un protocol de colaborare între Institutul Național de Boli Infecțioase “Lazzaro Spallanzani”, unul dintre cele mai prestigioase unități spitalicești de profil din Europa, și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Directorul Institutului Național pentru Boli Infecțioase “Lazzaro Spallanzani” din Roma, dr. Francesco Vaia, Consilierul pe probleme de sănătate a Regiunii Lazio, Alessio D’Amato și jurnalistul italian Giulio Notturni se află în acest weekend în Sighetu Marmației, la inițiativa Părintelui Massimo Nevola, președinte al Asociației „Il Quadrifoglio” și cetățean de onoare a municipiului Sighetu Marmației.

„Principalele acțiuni de sprijin stabilite în urma discuțiilor vizează: posibilitatea asigurării transferului de pacienți români și ucrainieni la Roma, dacă situația o va impune, sprijinirea cu specialiști prin schimb de experiențe sau intervenție directă, dar și posibilitatea dotării cu echipamente medicale moderne unele secții din spital”, informează reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

Actualitate

YHP Logo