Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DACIA, PESTE TOYOTA – Cele mai fiabile autoturisme second-hand

Publicat cu

pe

Cunoscuta asociație germană ADAC a publicat statisticile referitoare la cele mai fiabile și cele mai puțin fiabile mașini după numărul de defecte. Datele analizate de Profit.ro cuprind automobile mai vechi de trei ani, disponibile pe piața din Germania. Printre cele mai dezamăgitoare scoruri sunt cele obținute de modelele mărcii Toyota, cunoscută în trecut pentru calitatea mașinilor sale. În același timp, sunt vești bune de la Dacia, care are un index bun pentru modelele sale, comparativ cu concurența care vinde mașini mai scumpe.

Cele mai fiabile mașini SH în 2023, în clasamentul general, sunt Suzuki Ignis, Toyota Aygo, Audi A1, Mini, Suzuki Vitara, VW Polo, Audi A3, BMW Serie 1, BMW X1 și BMW X2. Clasamentul a fost făcut pe baza scorurilor medii obținute la mașinile cu vechime între trei ani și 10 ani. Poziția în clasament diferă pe ani de fabricație, astfel că mașinile cele mai noi, produse în 2020, cu cel mai bun scor de fiabilitate sunt VW ID.3, BMW X1, BMW X2, Mini și Mini Countryman. Din păcate, în clasamentul general al celor mai fiabile mașini nu se află niciun model Dacia, dar scorurile obținute pe segmente sunt în general peste medie.

Clasamentul mașinilor cel mai puțin fiabile, conform indexului ADAC, conține nouă modele și, din fericire, niciun automobil Dacia. Acestea sunt Smart Forfour, Renault Clio, Mercedes Citan, Toyota C-HR, Ford S-Max, Opel Insignia, Seat Alhambra, Toyota RAV4 și Fiat Ducato.
Citește mai mult, pe profit.ro
foto businesstoday.in

Actualitate

YHP Logo