Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

DAKAR 2024 – Carlos Sainz a triumfat pentru a patra oară în Raliul Dakar

Publicat cu

pe

Pilotul spaniol Carlos Sainz de la Audi a obținut a patra victorie în cariera sa la Raliul Dakar, încheind astfel etapa finală, desfășurată vineri la Yanbu, în Arabia Saudită. La vârsta de 61 de ani, Sainz devine cel mai în vârstă câștigător al Raliului Dakar, evenimentul ajungând la a 46-a ediție în acest an.

El mai câștigase în 2010, 2018 și 2020. Cunoscut sub numele de „El Matador”, Sainz a preluat conducerea generală după etapa a șasea și și-a menținut avantajul pe parcursul celei de-a doua săptămâni cu sprijinul coechipierilor săi de la Audi, Mattias Ekstrom și Stephane Peterhansel.

Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri, a terminat ediția din acest an cu un avans impresionant de 1 oră, 20 minute și 25 de secunde față de locul doi ocupat de belgianul Guillaume de Mevius de la echipa Overdrive. Pe poziția a treia a podiumului s-a situat francezul Sebastien Loeb de la Prodrive, la 1 oră, 25 minute și 12 secunde în spatele liderului.

În ultima etapă, desfășurată în circuitul de la Yanbu, victoria a fost câștigată de Guillaume de Mevius, cu un timp de 1 oră, 44 minute și 50 de secunde pe o distanță de 175 km. Pe locurile următoare s-au clasat lituanianul Vaidotas Zala de la X-Raid, la 12 secunde, și francezul Guerlain Chicherit de la Overdrive, la 20 de secunde.

Cu această victorie, Carlos Sainz împarte acum locul fruntaș în palmaresul Raliului Dakar cu finlandezul Ari Vatanen, amândoi având câte patru triumfuri. Cei doi sunt depășiți doar de francezul Stephane Peterhansel, cu 8 victorii la clasa auto, și de qatarianul Nasser Al-Attiyah, cu 5 victorii. Iată clasamentul final al Raliului Dakar 2024:

Carlos Sainz (Spania/Audi) – 48 ore, 15 minute, 18 secunde
Guillaume de Mevius (Belgia/Overdrive) – 49 ore, 35 minute, 43 secunde
Sebastien Loeb (Franța/Prodrive) – 49 ore, 40 minute, 30 secunde
Guerlain Chicherit (Franța/Overdrive) – 49 ore, 51 minute, 17 secunde
Martin Prokop (Cehia/Jipocar) – 50 ore, 32 minute, 1 secundă

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate