Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

DANIEL BERA – „Minaur va rămâne mereu în inima mea. Știam că va veni și momentul acesta”

Publicat cu

pe

Daniel Bera (CS Minaur) a luat decizia de a-și încheia cariera de jucător profesionist la finalul actualului sezon al Ligii Zimbrilor. Sportivul de 34 de ani, născut în Făgăraș (jud. Brașov), a obținut în cei 22 de handbal rezultate demne de invidiat.

Daniel Bera a fost de trei ori campion național, cu HCM Baia Mare (1) și Dinamo București (2), a câștigat două Cupe ale României (cu Dinamo), două Supercupe (cu HCM Baia Mare și Dinamo) și Challenge Cup (cu CSM București). De asemenea a fost de două ori vicecampion și de trei ori medaliat cu bronz și a jucat finala EHF European Cup (cu Minaur), la care se mai adaugă câteva finale de Cupa României și Supercupa României pierdute.

În exclusivitate, pentru www.24news.ro, Daniel Bera a povestit cum a început handbalul și cum a ajuns jucător profesionist.

„Pentru mine a fost o întâmplare că am ajuns să fac handbal. Prima dată am fost la fotbal, după care a fost o selecție în școală pentru echipa de handbal a clubului din Făgăraș, dar am fost refuzat din cauza înălțimii. După aceea mulți dintre cei aleși nu s-au mai dus la antrenamente și astfel am avut „voie” să merg și eu. Acesta a fost începutul.

În prima fază am jucat centru și apoi apoi am ajuns extremă stânga. Când evoluam centru alergam primul pe contraatac și îmi tot explica antrenorul că nu este în regulă și m-a mutat pe postul de extremă.

M-am gândit de la început că aș putea să ajung handbalist profesionist, dat n-am știut dacă o să reușesc. Dorința mea era să plec din Făgăraș, care este un orașel mic și avea echipă doar în divizia a doua, și să ajung să joc măcar un minut în Liga Națională”, a declarat Daniel Bera.

Daniel Bera a ajuns la început de carieră în Baia Mare, când avea 21 de ani. A plecat în 2016, când s-a desființat HCM Baia Mare, dar s-a reîntors în 2019 la Minaur.

„Prima dată am ajuns în Baia Mare în 2011 la CS Extrem (Divizia A), care m-a împrumutat de la Potaissa Turda unde jucasem șase luni. Apoi am fost împrumutat încă un an, după care s-a făcut un schimb de jucători între Minaur și Turda și eu am rămas la Minaur. Când am venit prima dată în Baia Mare am zis că o să joc puțin după care voi pleca, dar nu mi-a „ieșit”, am devenit băimărean.

Perioada Minaur a fost cea mai bună din viața mea, pentru că aici am avut cea mai bună formă sportivă. Poate m-a ajutat și faptul că în Baia Mare am parcurs toate etapele posibile ca jucător. Am trecut de la Divizia A la Liga Națională, iar în final am ajuns campion și am jucat în Champions League. Am primit încredere maximă cât am jucat aici și, chiar dacă am mai fost și pe la alte echipe unde am câștigat trofee, Minaur este ca și casa mea, va rămâne mereu în inima mea”, spune Daniel Bera.

Daniel Bera a jucat ultimul meci în fața suporterilor băimăreni pe 15 mai cu CSU Suceava (40-37), reușind să marcheze două goluri. S-a despărțit cu greu de handbal, dar fără regrete.

„Marea realizare este faptul că am putut să joc un minut în Liga Națională, după cum v-am spus acesta a fost visul meu. Tot ce a fost în plus a reprezentat un bonus pentru mine. Regrete deosebite nu am, poate în unele momente ar fi trebuit să muncesc mai mult.

În momentul în care am ieșit pentru ultima dată din vestiar, când am știut că joc pentru ultima dată în fața suporterilor din Baia Mare atunci a fost un moment foarte greu. Nici nu pot explica sentimentul pe care l-am avut după 22 de ani de handbal. Totuși știam că va veni și momentul acesta, m-am pregătit sufletește din timp. Faptul că în acest sezon am fost o perioadă lungă accidentat, m-a ajutat să iau această decizie. Dacă aș fi jucat meci de meci, cu siguranță nu aș fi putut lua această decizie grea”, a adăugat Daniel Bera.

Daniel Bera nu știe exact ce legătură va mai avea cu handbalul pe viitor, dar cu siguranță va fi în continuare un suporter înfocat al echipei Minaur.

„Va fi foarte greu fără handbal, mi-aș dori să rămân alături de handbal dacă s-ar putea. Într-un fel rămân alături de handbal cu Academia pe care o am împreună cu Alexandru Csepreghi și nu vreau să renunț de tot la handbal, pentru că până la urmă tot ceea ce am primit în viață am primit datorită acestui sport.

Cu siguranță voi veni la meciurile Minarului și o să-i susțin pe băieți. Am avut o relație foarte bună cu ei. Pentru mine colegii de vestiar au fost foarte importanți, au fost ca și o a doua familie”, a concluzionat Daniel Bera.

Marius CÎMPIAN

Actualitate

YHP Logo