Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DE CE? – Avem cea mai mare pondere din UE a tinerilor care nu vor să muncească

Publicat cu

pe

România se confruntă cu cea mai ridicată proporție de tineri (între 15 și 29 de ani) care nu doresc să intre pe piața muncii în întreaga Uniune Europeană. Într-o veste îngrijorătoare, această proporție s-a dublat în ultimii 10 ani.

În 2021, sute de mii de români au renunțat la locurile lor de muncă în cadrul fenomenului cunoscut sub numele de „Marea Demisionare”. Au fost deja scrise multe articole despre declinul culturii „girlboss” și despre sfârșitul ambiției. În plus, o nouă cercetare realizată de City & Guilds a relevat că unul din zece tineri britanici care nu sunt activi pe piața muncii nu au niciun interes să se alăture acesteia.

Problema tinerilor care nu sunt angajați, nu urmează studii și nici nu se pregătesc profesional este evidențiată și în lucrarea INS „Tendințe sociale”. Este îngrijorător faptul că un număr semnificativ de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani se încadrează în această categorie, cunoscută sub abrevierea NEET (Not in Employment neither in Education or Training).

Actualitate

YHP Logo