Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DE INTERES – Cum depui declarația pe proprie răspundere la fiecare furnizor, pentru a beneficia de preț plafonat la energie?

Publicat cu

pe

La 1 ianuarie 2023 urmează să intre în vigoare noile plafoane de preț la energie electrică și gaze naturale. Noua lege aduce un nou mod în care se aplică plafonarea prețului la consumatorii casnici, inclusiv faptul că unii dintre consumatori trebuie să depună la furnizor o cerere și o declarație pe propria răspundere pentru a beneficia de prețul plafonat. Economedia a trecut în listă dacă și ce mari furnizori au publicat pe site-ul lor declarația pe proprie răspundere, până la momentul publicării articolului.

ANRE a transmis ce categorii beneficiază automat de plafonare și cine trebuie să depună declarația pe propria răspundere. Aici puteți descărca modelul de declarație proprie răspundere și modelul de cerere publicate de ANRE.

Doar patru categorii de consumatori trebuie să depună declarația pe propria răspundere, după cum spunea recent ANRE:

  1. clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor;
  2. clienții care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ:
  3. familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ,
  4. clienţii finali casnici cu mai multe locuri de consum.

Actualitate

YHP Logo