Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

DE LA VORBE LA FAPTE? – Marcel Ciolacu: România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă

Publicat cu

pe

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, că România, în acest moment are nevoie de o reformă administrativă rapidă. El a arătat că toată lumea a vorbit despre reforma în administraţie, întrebând câţi oameni pleacă, dar nu are niciun punct forte această întrebare. ”Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune”, a mai spus şeful Executivului, în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023.

Marcel Ciolacu le-a spus studenţilor că vrea să le vorbească despre perspectiva reformei administrative.

”Întotdeauna noi, politicienii, am vorbit de reforme când ne-a căzut nouă bine, când credeam noi că ne va aduce un avantaj politic sau când credeam noi că atunci nu vom deranja foarte multă lume. Total fals. Despre reforme, mai ales despre reforma administraţiei, trebuie să vorbeşti atunci când are nevoie societatea de această reformă. România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă”, a spus şeful Executivului.

Ciolacu a arătat că societatea românească a evoluat enorm în ultimii ani.

Premierul a mai subliniat că ”toată lumea a vorbit despre reforma în administraţie, întrebând câţi oameni pleacă”.

”Nu are niciun punct forte această întrebare. Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune. Sunt ferm convins că împreună, în cele cinci zile, veţi face o listă completă a lucrurilor pe care le avem de făcut împreună. Îmi doresc ca tinerii din România, la fel ca şi fiul meu, să rămâneţi în România, cei care faceţi studiile în străinătate, să reveniţi în România, cei care au ales să plece până acum să revină în România, pentru că indiferent unde trăim şi unde mergem, România rămâne ţara noastră. Nu cred că există pentru un părinte mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă şi alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate şi fiecare părinte în parte, considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul aşteptării dvs”, a mai spus premierul Ciolacu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate