Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

DE SĂRBĂTORI – Cum să asociem corect vinul cu felurile de mâncare

Publicat cu

pe

De sărbători, vinul este nelipsit de pe mesele românilor. Însă este bine de știut că soiurile se asociază cu anumite feluri de mâncare.

Cozonacul, de exemplu, face echipă bună cu vinul spumant, demisec, cu un pahar de roze sau cu vinurile dulci. Iar fripturile de porc sau de vită merg de minune cu vinurile roșii cu buchet puternic. Lângă pește așezați un vin alb sau un pahar de prosecco.

Potrivit Pro TV, vinul alb se potrivește cu salatele sau preparatele din pasăre și pește. Vinul roșu este potrivit lângă o carne roșie și, în general, cu mâncărurile pregătite lent. Iar sărmăluțele pot fi asociate cu un vin alb sau roze.

Vinurile roze pot fi servite alături de fructe de mare și pește, sau se pot consuma și la căldura șemineului, la un pahar de vorbă.

24news.ro

 

 

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo