Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DE ZECE ORI MAI IEFTIN – Peștele care e la fel de sănătos ca somonul

Publicat cu

pe

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că somonul este unul dintre cele mai delicioase tipuri de pește. Însă, nu este singurul. Mai există un tip de pește care este la fel de bun, iar prețul lui nici nu este atât de mare.

„În ciuda faptului că toată lumea aleargă după somon și păstrăv, un alt tip de pește, de 10 ori mai ieftin și mai util este hamsia. Beneficiile hamsiei au fost recunoscute inclusiv de medici și de specialiștii în nutriție.
Medicul de origine rusă Elena Solomatina a vorbit despre cât de important este consumul de hamsie. Potrivit ei, aproape toată lumea ar trebui să încerce să includă acest tip de pește în alimentație.
Hamsia are mai multe beneficii pentru organism decât somonul sau păstrăvul

Poate că nu mulți știu, dar hamsia are de 15 ori mai multe beneficii decât somonul și conține și mai multe vitamine decât peștii scumpi. Printre cele mai cunoscute vitamine ce se regăsesc în somon se numără vitamina A, D, E și F.
De asemenea, hamsia mai conține și fosfor, calciu, iod, magneziu. Cei care aleg să consume acest tip de pește asigură organismului doza recomandată de zinc, sodiu, crom, fier și sulf”, scrie fanatik.ro.

La fel ca orice alt tip de pește, hamsia conține acizi grași-omega 3 care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Acest pește mai este benefic, printre altele și pentru sănătatea sistemului nervos, pentru articulații și pentru oase.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo