Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

DECES – Actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul Chandler din “Friends”, a murit la vârsta de 54 de ani

Publicat cu

pe

Autoritățile americane nu au specificat cauza morții, dar publicațiile americane, care citează surse din poliție, spun că Matthew Perry a fost găsit în jacuzzi, înecat, sâmbătă după-amiază. Warner Bros, care a produs toate cele 10 sezoane din Friends, din 1994 și până în 2004, a adus un omagiu “prietenului nostru drag”, despre care a spus că a fost “un actor incredibil de talentat, al cărui geniu de comedie a avut impact în întreaga lume, iar moștenirea sa va trăi în inimile atâtor oameni”.

Născut în Massachusetts, în 1969, dintr-un tată american și o mamă canadiană, Perry a crescut în Canada, după ce tatăl său și-a abandonat familia pentru a deveni actor. La 15 ani, Perry s-a mutat la Hollywood, cu speranța de a relua legătura cu tatăl său. Acolo a început să-i placă actoria și, în cele din urmă, a fost remarcat de regizorul William Richert, care l-a distribuit într-un film.

Perry avea 24 de ani când a început să joace rolul lui Chandler și era relativ necunoscut, la fel ca și colegii săi din Friends – Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer. Courteney Cox (Monica) era singura care se remarcase în “Family Ties”.

Perry a fost de cinci ori nominalizat la Emmy, iar în paralel cu Friends a jucat în filme precum Fools Rush In (alături de Salma Hayek), Three to Tango și The Whole Nine Yards (alături de Bruce Willis).

Viața personală a lui Perry a fost afectată de adicție, începând din 1997, când a suferit un accident de jet-ski. Din cauza durerilor el a devenit dependent de calmante, iar mai târziu a susținut că nu-și amintește trei ani din timpul petrecut în Friends și că a cheltuit peste 9 milioane de dolari pentru a încerca să scape de dependență.

În 2019, el a intrat în comă din cauza abuzului de opiacee și a avut nevoie de 14 intervenții chirurgicale pentru colon, precizează biziday.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo