Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

DECIZIE BEC – Numărul cabinelor de vot trebuie suplimentat în Baia Mare

Publicat cu

pe

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.26 Maramureș s-a întrunit în ședință și prin Hotărârea nr. 101/2024 a admis contestația formulată de un partid politic și a anulat Hotărârea nr.93 din 8 iunie 2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Baia Mare.

De asemenea, îl obligă pe primarul interimar al Municipiului Baia Mare să suplimenteze până cel târziu la ora 12, numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare din Municipiul Baia Mare pentru asigurarea numărului optim de cabine de vot prevăzut de art. 7 din Hotărârea AEP nr. 44/2016.

Art. 7 alin 1 Hotărârea AEP nr. 44/2016 privind setul de condiții minimale pe care trebuie să le îndeplinească locațiile în care funcționează secțiile de votare, precum și dotarea minimală a acestora. La fiecare 300 de alegători arondați la o secție de votare se asigură câte o cabină de vot, dar, de regulă, nu mai mult de 5 cabine de vot.

Fiecare local de secţie de votare trebuie să posede un număr suficient de urne de vot, cabine, ştampile cu menţiunea „VOTAT”, proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente şi speciale şi cu numărul estimat al alegătorilor care vor fi înscrişi în listele electorale suplimentare, precum şi o urnă de vot specială, transmite Prefectura Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate