Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

DECIZIE – Se schimbă denumirea a 6 străzi din Baia Mare

Publicat cu

pe

În ședința de Consiliu Local Baia Mare din data de 8 octombrie ar urma să fie adoptat un proiect de hotărâre prin care se va aproba modificarea Nomenclatorului Stradal – Anexa 1 la HCL 249/2012. Se pare că a schimba denumirea unor străzi a devenit o plăcere pentru conducerea Primăriei Baia Mare, de parcă altceva mai bun nu avem de făcut. Avem prea mulți bani și nu știm ce face cu ei. Știm și cine a început această nebunie, după ce Bulevardul București și strada Grănicerilor au primit alte denumiri. Că așa au vrut aleșii pe care i-am votat.

Mai precis, proiectul prevede că strada Industriei se va numi strada Episcop Martir Alexandru Rusu (Din 1930 episcop al nou înființatei Episcopii Greco-Catolice a Maramureșului), strada Salcâmului va deveni strada Walter Friedrich(artist format la Școala Băimăreană de Artă), strada Construcției se transformă în strada Jokai Mor (scriitor și jurnalist maghiar), strada 30 decembrie devine strada Lendvay Marton (actor, regizor, elev al Școlii Minoriților), Piața Arhiepiscopul Iustinian devine Piața Alexiu Pocol, respectiv Piața Partizanilor se transformă în Piața Arhiepiscopul Iustinian.

Aleșii locali vor vota și pentru suportarea de la bugetul local al municipiului a cheltuielilor cu schimbarea cărții de identitate și a altor documente prevăzute de OUG 97/2005, în baza solicitărilor depuse de persoanele cu domiciliul actual pe străzile Industriei, Salcâmului, Construcției, 30 Decembrie, Piața Iustinian și Piața Partizanilor.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo