Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DEFINITIVAT 2024 – După contestații, aproape 80% dintre dascălii maramureșeni au promovat examenul

Publicat cu

pe

Rezultatele finale înregistrate după soluționarea contestațiilor la proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar au fost publicate astăzi, 6 august, pe site-ul dedicat http://definitivat.edu.ro/generated/files/j/index.html#AB și în centrele de examen.
După evaluarea contestațiilor depuse, în județul Maramureș sunt 175 de candidați (79,91%) cu medii de examen mai mari sau egale cu 8 (opt), obținând astfel definitivarea /dreptul de practică în învățământul preuniversitar.
„Potrivit metodologiei, proba scrisă este parte constitutivă a examenului, iar nota obținută are o pondere de 70% în calculul mediei finale (care trebuie să fie cel puțin 8/opt pentru a asigura promovarea). Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele examenului, inclusiv la proba scrisă”, precizează reprezentanții ISJ Maramureș.
În această sesiune, în Maramureș proba scrisă a fost susținută de 219 candidați, din totalul de 231 de candidați înscriși, cu drept de participare. Au absentat 12 candidați. Au avut dreptul de a susține proba scrisă doar candidații care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologie:
-stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an;
-calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru anul şcolar în curs;
-cel puțin media 8 – media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.
Potrivit informa’iilor furnizate de ISJ Maramureș, după soluționarea contestațiilor, din totalul celor 219 candidaţi promovați, 99 de candidați s-au situat pe tranșa de note 8-8.99, cu note între 9-9.99 sunt 72 de candidați, iar 4 candidați au obținut nota 10.
Dintre cei 44 de candidați nepromovați, 2 au obținut note sub 5, cu note între 5.00 și 6.99 sunt 23 de candidați, iar lucrările a 19 candidați au fost evaluate cu note între 7.00-7.99.
Lucrările au fost evaluate /reevaluate digitalizat.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo